AJÁNDÉK BELÉPŐ A KÉRDŐÍV KITÖLTŐINEK!*

Hálásak vagyunk, ha segíted a fejlesztői munkánkat!

Új terméket fejlesztünk, ami világviszonylatban is egyedülálló módon teszi biztonságosabbá, harmonikusabbá és könnyebbé a gyermeket vállaló párok, gondoskodó más felnőttek életét a megszületett gyermek első két évében.

Érzelmi és fizikai biztonságot, védelmet teremteni a babának, felszabaduló időt a gondoskodóknak!


Ez a legnagyobb kihívása a szülőknek. Hogyan adható ez meg egy olyan világban, amikor a szülők, más gondoskodók is óriási terhelésnek vannak kitéve? Technológiai fejlesztésünk erre ad válaszokat.


A legjobbat akarjuk piacra vinni, ezért már a fejlesztés időszakában is nagy hangsúlyt fektetünk a majdani használók visszajelzéseire, tapasztalataira.


Ezeket beépítjük a fejlesztésekbe, hogy csak a szükséges és tesztelt funkciókkal és képességekkel rendelkezzen a termékünk.

Célunk a kérdőívvel

A célunk, hogy a lehető legtöbb információt gyűjtsük össze a szülői szokásokról, nehézségekről és igényekről, amelyekre az új termékünk megoldást kínálhat.

A kérdőív segítségével azt szeretnénk megtudni, hogy a szülők hogyan kezelik a hétköznapi helyzeteket, milyen módszereket alkalmaznak a babák altatására, megnyugtatására és milyen nehézségekkel szembesülnek a korai életszakaszban.

Emellett szeretnénk tudni, hogy milyen funkciók lennének a legfontosabbak számukra, mit tartanak fontosnak egy őket segítő termékben.

Amennyiben kitöltöd a kérdőívet és az e-mail címed is megadod, egy ajándékkal lepünk meg!

Ajándék a segítségért cserébe:
Egy gyermek belépő az ország egyik legnagyobb játszóházába az Izgiland-be!*

*Az ajándék belépő az e-mail cím megadása után, visszaigazolás alapján kerül a játszóház rendszerében regisztrálásra, mely egy alkalommal hétfőtől-csütörtökig 1 gyermek belépésére használható fel 2023.09.20-ig.

A kibocsájtó a kérdőív kitöltési lehetőségét bármikor, indoklás nélkül zárhatja.

A kérdőív kitöltésével és az e-mail cím megadásával elfogadja, az Izgiland Kft. Adatvédelmi tájékoztatóját, kifejezetten a Kérdőív promóció, Ügyfélkapcsolat és DM,Hírlvél pontjait.