Izgiland birodalom kicsiknek és nagyoknak!

Ötletek gyermeknapra

Közzététel: 2022.05.24. 12:07 | Írta: IzgiLand Játszóház

A nemzetközi gyermeknapot a világ számos országában ünneplik, az év különböző napjain. Nálunk Magyarországon minden év május utolsó vasárnapján kerül megrendezésre és az ünnep célja hogy felhívja a figyelmet a gyerekjogok védelmére, illetve az egymás közti megértés és testvériség fontosságára.

Bár azzal egyáltalán semmi gond nincs, ha ezen a napon kiemelt figyelmet szentelünk gyerkőceinknek, fontos lehet, hogy elmagyarázzuk nekik, hogy nem mindenkinek adatik meg a lehetőség, hogy az általa tapasztalt szerető családban cseperedjen fel, így ennek a napnak nagyon fontos tartalmi jelentése van.

Ha emlékezetessé is szeretnénk tenni ezt a napot gyermekeinknek, fontos, hogy ezen a napon se veszítsük el szülői következetességünket. Hogyan tehetjük ezt meg?

1. Reggelizzetek közösen!
Nem kell, hogy mindenben a gyermek akarata érvényesüljön, szóval a közös reggeli semmiképpen ne csokiból és chipsből álljon. Kompromisszumos megoldást jelenthet egy finom banánpalacsinta, vagy valami olyan étel, ami nem mindennapi. Ha az előkészületi folyamatokat is együtt csináljátok, még nagyobb lesz az öröm!

2. Gyertek el hozzánk játszani!
Ha szerettek pörögni és sokat játszani, akkor mindenképpen élvezni fogjátok a nálunk töltött időt. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt szórakoztató programot biztosítunk, kis látogatóink hatékonyan levezethetik a túlcsorduló energiáikat.

3. Menjetek ki a szabadba!
A friss levegő rendkívül jótékony hatással van a gyerekekre, így mindenképp érdemes lehet egy nagy sétával folytatni a délutánt. Nézzetek körül a városban és élvezzétek a napsütést!

4. Szánjatok időt kreatív tevékenységekre!
Üljetek le rajzolni vagy hajtogatni, csináljatok valamit közösen. Ezek a kreatív feladatok egyrészt fejlesztik a gyerkőcöket, másrészt rendkívül tartalmas időtöltést jelenthetnek, ha ügyesen csináljátok.

5. Beszéljétek át a napot!
Beszélgessetek sokat, kommunikáljatok egymással, kapcsolódjatok össze ezen a napon, amennyire csak lehet. Vegyétek át a nap legizgalmasabb eseményeit és döntsétek el közösen, hogy melyik program tetszett a legjobban!