Izgiland birodalom kicsiknek és nagyoknak!

Nyáron is fontos az aktív életmód!

Közzététel: 2022.06.30. 12:33 | Írta: IzgiLand Játszóház

A rekkenő hőség nagyon megnehezíti a hétköznapi aktivitást, hiszen az otthonunk árnyékában sokkal könnyebb elviselni a magas átlaghőmérsékletet. Ez teljes mértékben érthető, azonban a gyermekeknek kiemelten nagy mozgásigényük van, ezt pedig nem szabad félvállról venni. Ahogy azt már egy korábbi bejegyzésünkben említettük, a testmozgásnak köszönhetően növekszik a boldogságérzet és csökken a stressz szint, ami a gyermekek kiegyensúlyozott lelki fejlődéséhez is elengedhetetlen.

Szerencsére rengeteg olyan helyre mehetünk időt tölteni, ahol nem kell megküzdenünk a napsugarakkal. Az Izgilandban mi mindig szeretettel várunk minden gyerkőcöt, hiszen néhány óra játék biztosan segít levezetni a felesleges energiákat.

A hűsítő lombok alatt is könnyebbé válik elviselni a meleget, ha szívesen kirándulnánk egy közeli erdőben. Egy ilyen program során rengeteget lehet mozogni és játszani, a családok minőségi időt tölthetnek el egymással és egy kellemes piknik akár életre szóló élmény lehet mindenkinek. Vizsgáljátok meg a fákat és a terméseket, keressetek különböző bogarakat és apró állatokat. Ha odafigyeltek és alaposak vagytok, a gyerekek rengeteget tanulhatnak!

Vízparton is sokkal könnyebb megbirkózni a hőséggel, mint a zsúfolt betondzsungelben. Ha esetleg nem szeretnétek vízbe menni, a parton is számos lehetőség van a mozgáshoz, labdázhattok, ugró kötelezhettek és még egy társasjáték is egész másmilyen hatást fog kelteni a szabadban, mint a szobában.

Free Ingyenes stockfotó alkalmaz, barátok, együtt témában Stock Photo

Ha mégis pancsolásra adjátok a fejeteket, a gyerkőcök biztosan imádni fogják, azonban fordítsatok kiemelt figyelmet a napvédelemnek! Bár nem egyszerű türelemre inteni egy bezsongott gyereket, de ebből nem szabad engedni. Gondoskodjatok arról is, hogy egyhuzamban ne töltsetek túl sok időt a napon. Ha néhány alap szabályt betartotok, nem lehet probléma!