Izgiland birodalom kicsiknek és nagyoknak!

Játszóházi osztálykirándulás?!

Közzététel: 2022.09.30. 15:00 | Írta: IzgiLand Játszóház

Talán elsőre szokatlanul hangozhat, de mindent egybevetve logikus döntés lehet az Izgiland-hez szervezni egy osztálykirándulást. Nagy szeretettel várjuk az összes gyerkőcöt játszóházunkban. Bár a családdal is mindig nagy élmény lehet a gyerekeknek ez a program, de még ezt is felülmúlja, mikor egy csapatnyi egymást ismerő és szerető csöppség kerül egy tető alá egy óriási játszó területen.

A mindennapi testmozgás rendkívül fontos, a kisiskolások esetében különösen, hiszen a folyamatos izgő-mozgó életmódot egy nyugodtabb, megfontoltabb tempó váltja fel a 45 perces iskolai tanórákból adódóan. Ez a váltás rendkívül nehéz lehet a gyermekeknek, hiszen ettől függetlenül nem feltétlenül csökken az energiaszintjük. Egy nagy játék, az ugrándozás és a futkározás bizony a gyerekek iskolai teljesítményére is rendkívül pozitív hatással lehet.

A helyszínünk akár ideális lehet csoportjátékok és szervezett foglalkozások levezénylésére is, így az iskolai környezetből kiszakadva sem kell sutba dobni a fejlesztést. Nagyon szuper programok szervezhetőek meg, levezetésnek pedig határ a csillagos ég a mozgás tekintetében.

Íme két játék, amit megéri kipróbálni!

  1. Két labda

Ez a játék extra odafigyelést és koncentrációt igényel, így tökéletes lehet bevezetésnek. A játék során körbe kell állni és két labdával kell feladatokat végezni. Az egyik labdát kézről kézre adogassátok egymásnak, a másik labdát pedig dobáljátok egymás között! Nagyon fontos, hogy az egyik labda sem eshet le!

  1. 30 másodperc

A gyerekek időérzéke még nem mindig annyira jól kialakult, mint a felnőtteké. Ezt a tudást azonban nagyon fontos elsajátítani, hiszen egy szünetben, vagy egy dolgozat írás esetén is fontos lehet, hogy a gyerekek jól tudjanak számolni az idővel.

Álljatok körbe és mindenki csukja be a szemét. Állítsatok be egy stoppert 30 másodpercre és kérd meg a csapatot, hogy amikor úgy gondolják, hogy lejárt a 30 másodperc, üljenek le. Amikor ténylegesen vége a kijelölt időnek, figyelmeztesd őket erre. Ezt követően beszéljétek át a tanulságokat!