Izgiland birodalom kicsiknek és nagyoknak!

Hétköznapi testmozgás

Közzététel: 2022.04.20. 10:00 | Írta: IzgiLand Játszóház

Az ember egész életében elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű mozgás, ez a gyermekek esetében kiemelten igaz. A szülők úgy érezhetik, hogy kisebb korban a gyermekeiknek egyszerűen kifogyhatatlan mennyiségű energiatartalékuk van, elég csak végignézni egy játszótéren ahhoz, hogy erre a következtetésre juthassunk.

Ahhoz, hogy egy fiatal szervezet megfelelő ütemben fejlődhessen, egyszerűen elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű fizikai aktivitás. Nem csak a szervek megfelelő működéséhez nagyon fontos, de még a csontok növekedésére is hatással van a gyermekkori testmozgás. Ráadásul kutatások bizonyítják, hogy a testmozgásnak köszönhetően növekszik a boldogságérzet és csökken a stressz szint, ami a gyermekek kiegyensúlyozott lelki fejlődéséhez is elengedhetetlen.

Sokan úgy gondolkodnak, hogy a gyermekek az óvodában és az iskolában épp eleget mozognak ahhoz, hogy otthon már ne kelljen figyelmet szentelni a mindennapi mozgásra. Ez azonban nem feltétlen igaz és a testmozgásal töltött időt semmiképp nem pótolhatja a számítógép vagy az okostelefon unaloműző hatása.

Nagyon nehéz időről időre változatos és mindig érdekes programokat kitalálni, de megéri!

1. Gyertek az Izgiland-be!

Biztosak lehettek benne, hogy nálunk mindig lesz lehetőség arra, hogy a gyerkőcök levezessék a felesleges energiáikat. Néhány óra játszóházazás teljes mértékben segít átmozgatni a gyerekeket, miközben közösen mókázhatnak kortársaikkal.

2. Sport

Sosem korai elkezdeni azt, hogy részt vegyünk valamilyen szervezett keretek között zajló sport órán, ha szerencsénk van már elsőre olyan kurzuson köthetünk ki, amely akár gyermekünk egész életét végig kísérheti. Természetesen semmi nincs kőbe vésve, de ki ne akarná már óvodáskorban megtalálni a neki való sportágat?

3. Kirándulás

Bár nem mindenkinek van lehetősége autóba pattani és bejárni Magyarország legfőbb kiránduló helyeit, kezdetben érdemes lehet akár a lakóhelyünk környékét felfedezni. Ne feledjük, ami nekünk csupán néhány fa és egy takaros kis ösvény, a gyermekeknek akár egy teljesen másik világgá, vagy egy tündérbirodalommá is átalakulhat egy kis képzelőerő segítségével!