Izgiland birodalom kicsiknek és nagyoknak!

Halloween – áldás vagy átok?

Közzététel: 2022.09.30. 15:00 | Írta: IzgiLand Játszóház

A Halloween már évek óta egy rendkívül megosztó téma a közösségi médiában. Vannak, akik oda vannak érte, hiszen egy rendkívül különleges, jó hangulatú eseményről van szó. Mások viszont teljes mellszélességgel ellene vannak, miszerint a saját hagyományainkat kell tisztelnünk.

Bizonyos értelemben mindkét felfogást meg lehet érteni, azonban mi úgy gondoljuk, hogy a mai modern világban, a kisgyermekes szülőknek már kevés beleszólásuk van abba, hogy akarják-e ezt az egész hercehurcát. Ennek az az oka, hogy bizony sok esetben a gyermek szava dönt, hiszen melyik szülő mondana nemet egy könnyes, boci szemnek és egy vékony hangocskának, aki az ünnep után kiált?! El kell fogadnunk, hogy ez bizony egy olyan esemény, amely intenzíven beszivárgott hozzánk és inkább arra kell koncentrálnunk, hogy hogyan hozhatjuk ki belőle a legtöbbet.

A Halloween garantáltan remek szórakozást nyújthat az egész családnak, azonban mindenképpen megéri időben elkezdeni a tervezést és szervezést, hogy semmiről ne maradjunk le!

  1. Tökfaragás

Vicces vagy ijesztő arcok faragása akár órákon keresztül, ügyeskedés és kreatívkodás. Így már nem is hangzik olyan rosszul, ugye?

  1. Sütőtökös pite

Ti próbáltátok már? Az almáspite mellett ez az a sütemény, amely gyakorlatilag pillanatok alatt megtestesíti az őszt és az őszi hangulatot. Nem túl bonyolult, így apró mancsok segítségével is könnyen elkészíthető, finom csemege.

  1. Csokit vagy csalunk!

Rengeteg szerveződés indult el az utóbbi években, amelyhez a kisgyermekes családok szoktak csatlakozni. Általában előre fel kell iratkozni egy listára, hogy csatlakoztok az édesség-gyűjtő tömeghez, illetve cserébe nálatok is strázsáljon valaki, aki vállalja az arra járó gyerkőcöknek a cukorka osztást! Jelmezek és csupa káprázat!