Izgiland birodalom kicsiknek és nagyoknak!

Gyerekekkel sütni az ünnepekre

Közzététel: 2021.12.15. 18:37 | Írta: IzgiLand Játszóház

Rettentő jó elfoglaltság egy hideg téli napon bezárkózni a konyhába, felvenni a kis köténykénket és gyereket bevonva sütni az ünnepekre. Pont ebből a célból hoztunk néhány olyan receptet, amit még a kicsik is meg tudnak csinálni egy kis segítséggel. Ráadásul ezek nagyon finomak és mutatósak lehetnek az ünnepi asztalon.

Karácsonyi nutellás süti

Ki ne szeretné a nutellát, vagy a különböző ízű mogyorókrémeket? A linzer szerű kivitelezésnek hála, csak a tésztát kell elkészíteni: kiszúrni/szaggatni és megsütni, majd az egyik felületet bekenni nutellával (mással is lehet természetesen) és ráhelyezni a tetejét. A tetejét még ki is lehet díszíteni néhány cukorkával, vagy színes cukormázzal. Ezzel tökéletesen illeni fog az ünnepi fogások mellé!

https://www.nosalty.hu/recept/karacsonyi-nutellas-sutik

Karácsonyi muffin

Szintén egy egyszerűbb desszert típust hoztunk: a jól ismert és kedvelt muffint. Lehet ez szőke, vagy csokis muffin is, a hangsúly most nem is erre kerül, hanem a díszítésre. Ide érdemes beszerezni színes cukormázat és sok-sok díszítőelemet. (Ezt a receptet akkor is ajánljuk, ha az eredeti tervünk, – sütink – meghiúsult, hisz ez vész esetén is tökéletes, amolyan elronthatatlan recept.)

https://www.nosalty.hu/recept/karacsonyi-muffinok

Pop-cake

Ugyan a pop-cake sütés nélkül készül, mégis haladóknak ajánljuk ezt a kissé pepecselős desszertet, amit, ha valóban a recept alapkán készítünk és szárítunk, nagyon jó dekorációs elemként is szolgálhat az asztalnál… De előbb-utóbb fogyjon is el, mert a falatozás a legjobb az egészben!

https://www.nosalty.hu/recept/karacsonyi-cake-pop-sutes-nelkul

Esetleg próbálj ki mézeskalács házikót sütni az ünnepekreEsetleg próbálj ki mézeskalács házikót sütni az ünnepekre

A mézeskalács egy nagyon tipikus karácsonyi desszert, amit gyerekekkel is könnyű és vidám elkészíteni. Ha már profik vagytok ebben, készítsétek el Mézi házát. Ez bizony nagy falat, akarom mondani feladat, de sikerülhet! Ha más nem, az IKEA-ba kaptok már kész, kiszúrt elemeket, amit csak össze kell állítani és kidíszíteni. Azt garantáljuk, hogy nagyon sok nevetés lopódzik be az estétekbe!

https://www.nosalty.hu/recept/karacsonyi-mezeskalacs-haziko

Kellemes sütést kívánunk nektek!