Izgiland birodalom kicsiknek és nagyoknak!

Fontos az együtt töltött idő

Közzététel: 2022.08.30. 10:02 | Írta: IzgiLand Játszóház

Ha megkezdődik az iskola és az óvoda, előfordulhat, hogy sokkal kevesebb időt tudunk a gyermekeinkkel tölteni. Ez teljesen természetes, hiszen reggeltől délutánig egy teljesen másik szociális közegbe kell helyt állnia gyermeknek és az otthon töltött órák száma jelentősen leredukálódik. Ez azonban nem szabad, hogy a minőségi idő rovására menjen, hiszen a gyermekeknek ugyanúgy szüksége van a szülőkkel töltött időre, mint bármikor.

Tanuljatok együtt!

A munka és a háztartásvezetés rengeteg energiát emésztenek fel, azonban a legtöbb gyerkőcnek szüksége van a segítségre a tanulásban. Ha valamelyik tantárgy nehézséget okoz a számukra kérhetjük magántanár segítségét, azonban ez nem helyettesíti a szülői gondoskodást. Hallgassátok meg és támogassátok őket amiben csak lehet, meg fogják hálálni!

Közös utazások

Ha tehetitek, akkor reggel és délután iktassatok be egy nagy beszélgetést utazás közben. Érdeklődjetek ti is az aznapi tervekről és a történésekről, számoljatok be ti is arról, hogy mivel telnek a napjaitok. Ebben a korban rendkívül fontos a kommunikáció. Bár az álmos reggeleken és a fáradt délutánokon olykor nehéz aktívan figyelni, de próbáljuk meg!

Játékos hétvégék

Próbáljátok meg kihasználni a hétvégéket, ha lehet, tegyétek félre a kötelezettségeket és nevessetek sokat! Érzékeltessétek, hogy ott vagytok velük, beszéljétek meg együtt, hogy mit csinálnának szívesen!

Minőségi időtöltés

Bár csábító lehet a közös mesenézés délutánonként, de sajnos ez nem a legideálisabb választás. Ha van rá lehetőségeket, legalább heti 1-2 alkalommal próbáljatok meg beiktatni valamilyen kimozdulós, minőségi időtöltést. Menjetek ki a  természetbe, vagy gyertek el hozzánk, hiszen mi mindig szeretettel várunk titeket egy kis aktív kikapcsolódásra!