Izgiland birodalom kicsiknek és nagyoknak!

Az ugrálóvár jótékony hatása

Közzététel: 2021.12.01. 15:06 | Írta: IzgiLand Játszóház

Nálunk minden gyerek szeret ugrálni! Na jó, néha még a Makik is!:) Mondhatjuk, hogy az ugrálóvárak és az ugrálás együtt jótékony hatással bírnak a gyerekekre, hiszen nekik igazán nagy a mozgásigényük, amit ezzel a mozgásformával teljes mértékig kielégítenek. Emellett, – biztos te is észrevetted már – akármikor felmennek az ugrálóvárra, rögtön mosolyra fordul a szájuk. Így, ha röviden akarnánk jellemezni a hatásokat, akkor azt mondanánk, hogy az ugrálástól boldogsághormon szabadul fel bennük. Viszont most nem csak erre akarunk kitérni, hanem sokkal inkább a mozgás előnyeire.

 

Ugyanis a mai modern világban a gyerekek sokkal kevesebbet mozognak, mint korábban, az elektronikai eszközök megjelenése előtt. Gondoljunk csak bele, hogy 10-15 éve egy iskolai szünet a focizásról és bújócskázásról szólt, míg ma az új telefonos játék adatainak beolvasásával telik a padban ülve. Ez pedig délután is folytatódik otthon. Sokan elfelejtik, hogy szellemileg és testileg is egészségesnek kell lennünk, a kettő külön-külön nem működik jól. Korábban egy statisztika kimutatta, hogy a gyerekek közel 30% elhízott, ami a fejlődésben és a gyerekkor megélésében is gátolja, ugyanis sokan kiközösítik azokat a gyerekeket, akik nem úgy néznek ki, mint a többiek. Emellett, ami fontosabb, hogy az egészségére is káros lehet ez a túlsúly.

Korábban ezért vezették be a heti 5x-i testnevelés órát, de még az is kevés mozgásnak bizonyul a mai felgyorsult világban. Pont ezért szeretnénk bemutatni az ugrálóvárat, ami egy olyan mozgásforma, amit élvezünk és nagy megerőltetést nem is érezhetünk az ugrálás közben. Mondjon még valaki ilyen sportot! Kellemes, mókás, mégis izzasztó… Na? Ugye, hogy nincs?

Mi támogatjuk a valós, eredeti dolgokat, amik hozzátesznek a gyermekkorhoz, mint az ugrálóvár. Hiszen, ha felnőnek egy videójátékra kevésbé emlékeznek, de egy közös ugrálóvárazást mindig mosolygósan emlegetnek majd fel. Mindemellett egy ilyen helyen további barátokra is szert tehetnek, mellyel megint csak az élő, emberi kapcsolatokat erősítik.

Nálunk a következő ugrálókon mozoghatnak a gyerekek:

  • trambulin
  • eurobungee
  • ugráló domb
  • kétcsúszdás ugráló

Gyertek, mozogjatok nálunk!