Izgiland birodalom kicsiknek és nagyoknak!

A tojáskeresés a legnagyobb buli!

Közzététel: 2022.04.15. 12:57 | Írta: IzgiLand Játszóház

Előző bejegyzésünkben a húsvéti készülődéshez hoztunk néhány kreatív tippet, most azonban egy minden gyermek szívének kedves húsvéti program megtervezéséhez szeretnénk hasznos ötleteket mutatni.

A tojáskeresés a hagyomány szerint Húsvét hétfő reggelén szokott megrendezésre kerülni világszerte, kicsik és nagyon várják izgatottan a játékos feladatokat. A játék célja elsősroban nem csak a töménytelen mennyiségű édesség megkaparintása, hanem az izgalom és a szórakozás.

Íme néhány ötlet, hogy hogyan könnyítheted vagy épp nehezítheted meg a kalandvágyó gyermekek dolgát, hogy minél izgalmasabb lehessen a játék:

1.) Hagyj nyomokat!

Rajzolj nyilakat, nyuszi tappancsokat, vagy apróbb jelzéseket az apróságoknak, hogy nekik is sikerük lehessen! Írj versikét, kacifántos mondókát, vagy fejtörőt az idősebb gyerkőcöknek!

2.) Rajzolj térképet!

Jelöld be rajta a főbb lelőhelyeket, így a tojásvadászatot pillanatok alatt kincskereséssé alakíthatod!

3.) Bátorságpróbák

Olykor megeshet, hogy az izgalom hatására elszalad a ló a picikkel, így érdemes lehet kissé lelassítani őket. Kösd a nyereményszerzést különböző feladatok elvégzéséhez, hogy kicsit elfáradjanak! (Pl.: guggolás, ugróiskola)

4.) BINGO!

Manapság egyre inkább elterjedtebb az évszakokhoz kötött BINGO játék, ehhez nagyon sok példát találhatunk az interneten. Ezt akár húsvéti verzióban is elkészíthetjük, a gyermekeknek különböző tárgyakat, növényeket vagy élőlényeket kell megkeresniük a húsvéti tojások megszerzéséért.

(+1 Menjünk biztosra!

Talán bagatelnek tűnhet, de mindenképp érdemes feljegyezni a terep előkészítésekor, hogy mit rejtettünk el és pontosan hova. Senki nem szeretné, hogy egy hónapokkal később előbukkanó húsvéti csomag kellemetlen meglepetést okozzon)