Izgiland birodalom kicsiknek és nagyoknak!

A nyáriszünet nehézségei

Közzététel: 2022.06.28. 10:00 | Írta: IzgiLand Játszóház

Valószínűleg nincs olyan lurkó, aki ne várná nagy lelkesedéssel a nyári szünetet. A legtöbben visszafelé számolják a napokat, de ez kiemelten igaz azokra, akik már iskolába járnak. A szülőknek ez a nyári időszak nagy fejtörést okozhat, különösen akkor, ha nincs egy a közvetlen közelben élő nagymama vagy nagypapa, aki a hétköznapjait minden héten az unokákra tudná fordítani. Sokan a mai nagyszülők közül még teljes állásban, kötött munkarendben dolgoznak és vannak, akik emellett sajnos távol élnek a családtól. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ennek a generációnak már sokkal nagyobb igénye van a személyes feltöltődésre, a pihenésre és az aktív kikapcsolódásra, így még inkább komplikálttá válik ennek a helyzetnek a megoldása.

A legtöbb munkahelyen véges a nyári szabadnapok száma így sokan rákényszerülnek egy stratégiai terv kidolgozására. Szerencsére rengeteg táborból és napközis foglalkoztatásból lehet válogatni, azonban ha az egész nyarat le akarjuk fedni ilyen programokkal, könnyen anyagi nehézségekbe ütközhetünk.

Gyermekek

Ha van a családban egy idősebb gyerkőc, akkor ő nagy segítséget jelenthet, különösen ha felelősségteljes szemléletmóddal rendelkezik, illetve, ha a gyermekek békében meg tudnak lenni egymás mellett. Családtagok és nagyszülők is bevonhatók a felvigyázásba, illetve, ha tehetjük, több szülővel is összeállhatunk, akik segítségével felváltva megoldható a gyermekfelügyelet.

Néhány iskolában van lehetőség napközis tábort igénybe venni kedvező áron. Sajnos ez még  nem sok helyen elérhető. Tagadhatatlan, hogy óriási terhet vesz le a szülők válláról az az intézmény, aki biztosít ilyen lehetőséget a gyermekek számára. A munkahelyi napközik iránti érdeklődés is egyre jelentősebbé válik. Bár egyre több cég kedveskedik a dolgozóinak ilyen lehetőségekkel, egyelőre ez a lehetőség még egyáltalán nem elterjedt.