Izgiland birodalom kicsiknek és nagyoknak!

A játszóház jótékony hatásai

Közzététel: 2022.07.30. 14:48 | Írta: IzgiLand Játszóház

A legtöbb gyermek kitörő örömmel fogadja ha megtudja, hogy eltölthet néhány órát a játszóházban. Hiszen egy ilyen létesítmény tele van izgalmas játékokkal, miközben a kortársaival is összebarátkozhat. Szülőként, már az is egy jó ok lehet a látogatásra, hogy örömet okozzunk gyermekeinknek, azonban egy játszóházban töltött délutánnak más jótékony hatásai is vannak a gyerkőcökre nézve. 

A rendszeres testmozgás nagyon fontos a gyermekek fejlődése érdekében, de a játszóház nem csak fizikailag, hanem szellemileg is aktív tevékenységet jelenthet. A hosszú játék során a gyerkőcök erősen használják a fantáziájukat és a gondolkodásukat, megfelelő eszközökkel pedig a játszóház akár különböző képességek fejlesztésében is óriási segítséget jelenthet. 

A nálunk elérhető játékok az agynak számos területére hatással vannak. Egy nagy játék fejlesztheti a gyermekek memóriáját, kreativitását, komplex gondolkodását, csapatmunka és problémamegoldó készségét is. Mindezeken felül a gyerekeken játék közben fokozott dopamintermelés figyelhető meg, ezáltal a program a lelki kiegyensúlyozottsághoz és boldogsághoz is hozzá segíthet. 

Vannak, akik inkább a friss levegőn megvalósított programokra esküsznek, azonban ez nem mindig megoldható. A játszóház egy biztonságos keretet biztosít a játékhoz és a fejlesztő hatású szabadidő eltöltéséhez. 

A játszóház területén a gyermekek szociális készségei is fejlődhetnek, ugyanis együtt játszhatnak kortársaikkal. Új barátokra tehetnek szert és bizonyos játékok során szorosan együtt kell működniük egymással. Ez a program tökéletes lehet azok számára is, akik kicsit visszahúzódóbb természetűek, hiszen egy játékos környezetben még ők is bátran kibontakozhatnak.