Izgiland birodalom kicsiknek és nagyoknak!

5+1 programlehetőség, ha rossz az idő

Közzététel: 2022.05.24. 12:00 | Írta: IzgiLand Játszóház

Bár szerencsére május végéhez közeledve már az esetek többségében nyári időjárásra számíthatunk, azonban még a nyári hónapok alatt is előfordulhat, hogy egy hétvégén hirtelen beüt a rossz idő és az esőtől még a közelben lévő játszótérre sem lehet kimenni. Az ilyen helyzetek megoldása kihívást jelenthet a szülők számára. Ennek ellenére meg kell próbálni ilyenkor is kreatív és ötletes programtervet kitalálni ahelyett, hogy egész nap unatkoznánk.

1. Festék, gyurma, gyöngy

Lehet a gyerkőcöknek maguktól csak ritkán jut eszükbe otthon leülni az asztalhoz és elkezdeni kreatívkodni, de ez egy nagyon jó lehetőség lehet, ha el kell ütni az időt. Fessetek, gyurmázzatok, vagy fűzzetek gyöngyöt! A szorgos munkának biztosan meglesz a gyümölcse és mindenki büszke lehet az elkészített munkájára. Játszatok kreatív játékokat, festés közben 5 percenként cseréljetek lapot és folytassátok egymás munkáit! Készítsetek állatokat vagy tárgyakat gyurmából és találjátok ki, hogy mit ábrázolnak az elkészült munkák!

2. Eszköz nélkül játszható fejlesztő játékok

Az ember nem is gondolná, hogy a gyerekek agytekervényeit mennyire le lehet kötni . Ha sikerül aktív figyelmet kialakítani, akár órákat is el lehet tölteni különböző gondolkodós játékokkal. Barkóbázzatok, készítsetek szóláncot, keressétek meg minél több szónak az ellentétét, kezdjetek el mesélni egy mesét majd folytassa a másik néhány szóval vagy mondattal. Levezetésnek kő-papír-ollót is játszhattok!

3. Süteménysütés

A legtöbb gyerkőc nagyon szeretne felnőttes dolgokat csinálni, biztosan ti is tapasztaltátok már, hogy milyen az, mikor főzés vagy sütés közben mindenképp segíteni szeretnétek. Ez a hétköznapok során nem mindig egyszerű, különösen ha sietni kell, de ha ráértek, egy szuper közös program hozható ki egy egyszerűbb süti elkészítéséből is.

4. Társasjáték

Bár nem egyszerű megtalálni azokat a játékokat, amelyeket kicsik és nagyok egyaránt élveznek, de nem lehetetlen. Egy jó öreg „Ki nevet a végén?”, „Uno” vagy „Fekete Péter” mindenképp jó választás lehet!

5. Mese

A meseolvasás sokaknál inkább az altatás, vagy az esti időszak része, azonban ha rossz az idő, megéri egy kicsit lassítani és bekuckózni a gyerekek egyik kedvenc mesekönyvével.

+1 Borús időben is szívesen látunk titeket!

Ha mégis kimozdulnátok otthonról, gyertek el hozzánk játszani, biztosak vagyunk abban, hogy remekül fogtok szórakozni!